VARAA PÖYTÄ VARAA HUONE 09 6824 2860

Aalto Fashion

Vuonna 1871 perustettu Aalto-yliopisto Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu on niittänyt mainetta yhtenä maailman arvostetuimmista muotikouluista. AALTO FASHION esittelee nyt vastavalmistuneiden opiskelijoiden Henna Lampisen, Tuuli-Tytti Koivulan ja Juha Vehmaanperän töitä toukokuussa Hotel Lilla Robertissa. Näitä nuoria suunnittelijoita yhdistää kokeellinen materiaalilähtöisyys ja arvostus käsityömäiseen työskentelyyn.


HENNA LAMPINEN

Henna Lampinen on suunnittelija, joka yhdistelee materiaalinmuokkausta kokeelliseen muotokieleen. Työssään Lampinen usein linkittää historiallisia aihepiirejä ja teemoja ja etsii niistä yhteyksiä tähän päivään. Uusimmassa mallistossaan Lampinen on yhdistellyt ’’tee-se-itse’’ -mentaliteettia ja kuluneita käsinparsittuja materiaaleja näyttäviin 50-luvun siluetteihin. Tekstiileissä on käytetty muun muassa käytettyjä jakkuja, argyle-kuvioituja sukkia sekä kreppausmenetelmää. Hän on Designers’ Nest Awards 2019 –kilpailun voittaja. 

Yhteystiedot: henna.lampinen@aalto.fi
Instagram: @maria.henna

 

TUULI-TYTTI KOIVULA

TUULI-TYTTI KOIVULAn vaatteet ovat sukellus suloiseen, mutta kieroutuneeseen kuvitteelliseen maailmaan. Hänen vaatteensa ovat leikkisiä, joskin niistä löytyy myös asennetta. Koivulaa kiehtovat erityisesti rumuus, vaatimattomat, ronskit ja kulahtaneet asiat. Kokeelliset materiaalit, tarinankerronta, mummolan pysyvyys ja arkielämän hulluus kuuluvat Koivulan estetiikkaan. Hänen viimeisin mallistonsa kertoo tarinaa hupsusta mummosta ”Creepy Grannystä”. Koivula sijoittui toiseksi Designer Nest Awards-kilpailussa 2019. 

Yhteystiedot: tuuli-tytti.koivula@aalto.fi                
Instagram @tuplat

 

JUHA VEHMAANPERÄ

Craftiest Bitch in Town on Juha Vehmaanperän prototyyppi muotimerkistä. CBiT:n lähtökohtina ovat käsin tehdyt vaatteet ja omasta omituisuudesta nauttiminen. Nykyajan muotibisneksen perustana on teollisesti tuotetut vaatteet, mikä mahdollistaa pikamuodin olemassaolon. Käsityömenetelmin työskentely on kiinnostava tapa tehdä muotia uudesta näkökulmasta hyödyntäen vanhaa kulttuuriperinnettä. CBiT:n tarkoitus ei ole myydä mahdollisimman paljon vaatteita vaan tehdä mielenkiintoista visuaalista sisältöä. Vehmaanperälle omituisuus on tärkeä ominaisuus, sillä muodissa hänelle tärkeintä on haastaa ajan kauneusihanteita. 

Yhteystiedot: juha.vehmaanpera@aalto.fi    
Instagram @juhavehmaanpera